Anatomi hos SweHealth

Anatomi,planscher,skelett,undervisning

Blogg

Rörelseapparatens Anatomi svenska och latin plansch

1 mar 2019

Den ultimata anatomiplanschen: Ett redskap till alla som arbetar med eller helt enkelt har intresse för människokroppens anatomi och som inte vill kompromissa med kvaliteten.

Planschen har utvecklats tillsammans med läkarstudenter och har finkammats efter fel av experter. Till skillnad från liknande anatomiska planscher innehåller denna allt om ben, leder, ligament och muskler i kroppen och huvudet och kan därför användas som en atlas i överblicksform. Innehållet är skräddarsytt till studenter på läkarlinjen, fysioterapilinjen, sjuksköterskeutbildningen och många andra utbildningar inom hälsa och sjukvård. Planschen ger en visuell överblick men utan att det går ut över detaljerna. En ambitiös och professionell plansch som dessutom är riktigt fin att se på.  

Planschen rekommenderas av professor Jørgen Olsen som är kursledare för anatomikursen på Köpenhamns Universitet. 

 


 

Specifikationer:

- Ben och benutskott

- Muskler inkl. ursprung och fäste 
- Leder och viktiga ligament 
- Grupperade och namngivna efter samma system som dansk litteratur av Bojsen-Møller og J. Tranum-Jensen 
- Svensk-latinsk nomenklatur 
- Format: 70x100 cm, 250g papper – perfekt till inramning 
- I pdf-filen vid produktbilderna till vänster kan du läsa om de få undandtag där planschen inte har kunnat inkludera alla detaljer.  

Recensioner

“Jag använder min plansch till att plugga på kroppens anatomi och speciellt till att öva på namnen på benutskotten. Det bästa är att den både är otroligt fin som en inredningsdetalj och samtidigt väldigt användbar och extremt pedagogiskt uppbyggd” – Martin, sjuksköterskestudent

“Planschen hänger i mitt behandlingsrum och är till stor hjälp i min vardag tack vare dess detaljrikedom och överskådlighet. Jag använder den till att påminna mig själv om muskelursprung och -fästen, men också till att illustrera mina förklaringar för klienter. Det bästa är nog – i kombination med ovanstående – att jag har informationen precis där jag ska använda den och inte behöver slå upp i en bok”. – Michael 

”På andra planscher saknas verkligen många detaljer, dvs. när man kommer längre på utbildningen så kan de inte användas till någonting. När man först har lärt sig vad musklerna heter, så finns det inte mer att hämta. Denna planschen kan man däremot fortsätta att använda.” – Jennifer, läkarstudent

 

Akupunkturmodell hund

5 dec 2018

Nyhet

Akupunkturmodell hund

Akupunkurmodell av hund, monterad på en platta.

- Framsidan av modellen visar akupunkturpunkterna och baksidan visar djurets anatomi i färg.

- Manual medföljer på engelska och kinesiska.

- Tydliga akupunkturpunkter som är lätta för akupunktören att urskilja.

- Höjd 29 cm.

Tens apparat

2 dec 2017

 

TENS apparat - SweTENS touch

Nyhet 2018 

TENS apparat - SweTENS touch

TENS apparat -  SweTENS touch

Smärtlindring utan läkemedel

Rekommenderas av sjukgymnaster och naprapater

Använd TENS apparat för att hjälpa  spända och trötta muskler att slappna av.  Tens kan även med fördel användas vid  bla mensvärk, värk i skuldror, Rygg/nacke samt vid musarm. Tens kan i många fall effektivt lindra smärta.  Den är lätt att använd  och har en 4" touch skärm med uppladdningsbart batteri med upp till 10 timmars användning.

En TENS apparat / massage apparat stimulerar muskler och nerver med elektriska impulser.

12 färdiga program gör den lätt att använda
Justerbar timer mellan 10-60 minuter
Justerbar styrka/ intensitet  i 20 nivåer
4 Elektroder ingår 
USB laddningskabel till dator
Kablar 
Nätadapter (internationell reseladdare 110v-240V)
Placerings diagram / instruktioner 

Anatomisk broschyr

30 okt 2017

Anatomi väntrum

Denna laminerade broschyr innehåller de mest populära anatomiska bilderna i ett snyggt, kompakt format som är lätt att ta med överallt.Guiden demonstrerar numrerade anatomiska strukturer och innehåller engelska-latinska namn, som kan döljas om du vill testa dig själv.Denna broschyr är en uppdaterad andra upplaga, med ny design och anatomiskt innehåll och organisering. Broschyrens laminering säkrar en god hållbarhet och motståndskraft mot vatten.När broschyren är stängd är formatet 23x10,5 cm. När den är uppfälld, är den stor som ett A4-sida, med tryck på båda sidor

 

Hjärna anatomisk broschyr

Hjärna anatomisk broschyr

 

Ryggrad anatomisk broschyr

Ryggrad anatomisk broschyr

Minitorso 15 delar till lägsta priset

3 dec 2016

Minitorso 15 delar | 26 cm

Mänsklig torso modell

 

Denna lilla och populära minitorso är bara 26 cm hög. Trots sin storlek kan torson separeras i 15 delar. Torso kan vara en rolig present eller fungera som ett verktyg för att förklara de mest grundläggande placeringar och former av mänskliga organ.

Torson har följande lösa delar.:- Löstagbart bakhuvud - 2-delad hjärna - 4-delade lungor - Hjärta - Matstrupe, luftstrupe och aorta - Mellangärde - Lever med gallblåsa - Magsäck - Tolvfingertarm och mjälte - Tarmsystem.

Utöver möjligheten att ta ovanstående lösa delar ut, demonstrerar själva torson den ytliga muskulaturen på höger fram- och baksida dock med mindre detaljer.

Både käkmusklerna och hela ryggen, med bl.a. axelns muskulatur, är synlig. Observera att de lösa delarna kan kräva lite tålamod att få på plats igen efter att de tagits ut.

Ett roligt och pedagogiskt verktyg till ett bra pris! Undervisa i Anatomi med Torso 

 

https://www.swehealth.se/anatomi-c-128/torso-organdockor-c-198/minitorso-15-delar-p-1842

 

Triggerpunkter - Plansch

9 jul 2016

Affisch anatomi muskler

 

Svergies störta lager av medicinska planscher hittar du hos Swehealth

 

Spikmatta | Akupressur - Magic Back Support

9 jul 2016

Spikmatta | Akupressur - Magic Back Support

Akupressur / stretch med inbyggd Spikmatta speciellt för ländrygg

Akupressur Magic Back Support ™ är utformad för att komma åt att mjuka upp ländryggen på ett effektivt sätt. Den populära spikmattan som gett så många år av avspänning i bröstryggen finns nu äntligen utformad för även ländryggen. Denna spikmatta är ett utmärkt sätt att förbättra rörligheten i din rygg. Den är bekväm och enkel att använda och en utmärkt produkt för att förebygga spänningar. Kom åt akupressurpunkter effektivt med spikmattan

Här är bara några av fördelarna användarna älskar att berätta om:

Minskade ryggsmärtor

Förbättrad rörlighet

Förbättrad flexibilitet

Kompakt och portabel

 

Detta ingår :

Engelsk manual , DVD och band "För att använda som ett ryggstöd på en stol"

 

Micro skelett 45 cm

25 apr 2016

Micro skelett 45 cm

Litet Skelett från SweHealth

Skelettet är 45 cm hög och visar skelettet av enskilda ben, med undantag av kotorna, och ben handen hos foten. Skelettet kan användas som en introduktion till skelettet anatomi. Observera att benen är inte tillräckligt detaljerade för att se broschyr poäng. Det är rörelse i axel, armbåge, handled, höft, knä och fotleder. Skallen är i tre delar, med rörliga käften och avtagbar kranietop.

Skelettet står på en vit plastplatta med en metallstav som skelettet kan avlägsnas.

Särskilt populära för barn och rolig gåva för anatomi intresserade.

Om du letar efter en mini skelett kan användas till exempel. sjukgymnastik träning,läkare,massageterapeut utbildning osv. då vår storsäljare Miniskelett 85 cm rekommenderas!

Swehealth TENS

5 nov 2015

Swehealth utvecklar elektroder 

Nyhet under 2016

Köpa Skelett modell

17 okt 2015

 

Nu har vi fått in nya Skelett modellen 85cm

 

Nytt miniskelett som sätter en ny standard för användningen av miniskelett


Nytt miniskelett som är mer prisvärt än någonsin. Miniskelettet utmärker sig genom att ha en väsentligt högre kvalitet av benagjutningarna, proportionerna och detaljerna än vad som är standard hos andra miniskelett. Dessutom är skelettet, som den enda i denna prisklass, utrustad med spinalnerver, diskusprolaps och en särskild gummibandsmontering av armar och ben som möjliggör fri rörelse i skulder och höftled. Kraniet är så detaljerat av alla suturer inklusive de i ögonhålan. Skelettet är redan populärt på läkarkliniker och bland massörstuderande med mera.

Miniskelett 85 cm

Djurmodeller (Äkta)

24 maj 2015

Swehealth är specialister på att leverera vackra och äkta preparat och skelett av djur. Vi samarbetar med några av landets bästa konservatörer och kan erbjuda unika modeller som till exempel dissikerade hästben som visar det yttersta lagret på den ena sidan och ben och ligament på den andra, mm.

 

Äkta djurskelett

Härunder hittar du en rad av de mest populära äkta djurskeletten. Vi har bland annat hund- häst- ko- katt- grissskelett m.m. Djurskelletten kan levereras i lösa ben eller flexibelt ihopsatta, så att alla rörelser i de primära leden kan illustreras utan att man riskerar att förstöra skelettet
Alla ben i denna kategori är äkta och är lagligt rekvirerade och korrekt behandlade. eAnatomi kan leverera i stort sett allt inom äkta djurskelett och många av de mest populära produkterna, säljs till helt fantastiska priser. Ifall du har några frågor eller önskemål om att köpa ett särskilt preparat, så kontakta oss redan idag.

 

Djuraffischer

Swehealth kan erbjuda de mest intressanta djuraffischerna som visar djurens anatomi. Här finns hästaffischer med hästens kärlsystem, nervsystem, hästens inre organ, skelett och muskelsystem. Här finns även hundaffischer med hundens skelettsystem och hundens muskelsystem. Affischerna är på ren latin, supplerade med engelsk latin eller tyska. Obs! Lägg märke till att hundaffischerna och hästaffischerna finns i olika storlekar och varianter. Välj mellan papper eller plastlaminat.

 

Swehealth - http://www.swehealth.se/anatomi-c-128/djurmodeller-akta-c-157/

Anatomi Skelett

1 jan 2015

Köpa Skelett

Populärt hos Swehealth är våran Anatomiplansch Skelett , vi har även stumpor i skelett och anatomiska modeller skelett. Vi har alla anatomiska produkter du söker , besök gärna våran butik idag

Anatomiplansch - Skelett  Anatomiplansch - Skelett 

  Skelettstrumpor hos Swehealth Skelettstrumpor 

Micro skelett 44 cm Micro skelett 44 cm är en populär  litet skelett 

Miniskelett 85 cm med gummiband  Miniskelett 85 cm med gummiband , liten modell av skelett

 

Sök mer i våran butik Swehealth - http://www.swehealth.se

Lära sig alla muskler i kroppen

21 okt 2014

Anatomiplansch

Att lära sig alla muskler utan till tar tid , ett bra sätt är att ha en plansch på väggen som man kan kolla på emellan åt.

Det är även ett bra sätt för din klinik och ser proffsigt ut att ha på väggen.